TRAFİKTE AT SORUNU”

 TRAFİKTE AT SORUNU”

Edremit`te, başıboş atların araç trafiğinde tehlike yaratmaları nedeniyle at sahiplerine uyarıda bulundu.

Edremit ilçesindeki başıboş atların araç trafiğinde tehlike yaratmaları ve kazalara neden olmaları nedeniyle at sahiplerine uyarıda bulundu. Edremit Belediye Başkan yardımcısı Fatih Çağlar, “Belediye olarak zabıta kanalı ile başıboş atlara önlemler almaya çalışıyoruz çünkü trafikte kazalara ve trajik olaylara neden olabiliyorlar” dedi.

Edremit ilçesinde At Arabalarını çeken sahibine ekmek parası kazandıran ama başıboş bırakılarak atların araç trafiğinde tehlike yaratan ve kazalara neden olmaları nedeniyle Edremit Belediye Başkanlığı at sahiplerine uyarıda bulundu.

Çanakkale - İzmir E–87 Karayolunun yoğun trafiğinde karşınıza aniden bir at veya at sürüsü çıktığını ve atlara karşı önlem alınamadan dert yanan sürücüler karayoluna çıkan atlara karşı Edremit Belediye Başkanlığından önlem alınmasını istendi.

Çanakkale - İzmir E–87 Karayolunun yoğun trafiği yanında Edremit’in Zeytinli, Akçay, Güre ve Altınoluk beldelerinin turizm bölgesi olması ve duble yolda sıcak asfalt çalışmalarının devam etmesi nedeniyle araç sürücülerinin daha dikkatli yollarda seyretmeleri, süratten kaçınmaları isteyen Edremit Belediye Başkan yardımcısı Fatih Çağlar, “Belediye olarak zabıta kanalı ile başıboş atlara önlemler almaya çalışıyoruz çünkü trafikte kazalara ve trajik olaylara neden olabiliyorlar. Edremit Belediye Başkanlığı olarak at sahiplerine sürekli uyarıda bulunup atlarına sahip çıkmalarını istiyoruz. Başıboş atları zabıtamız topluyor, belediye veterinerimiz sağlık kontrolünden geçirdikten sonra sahiplerine teslim ediyoruz. Amacımız sahiplerinin bundan sonra bu atları doğaya salmamalarını ve sahip çıkmalarını istiyoruz” dedi.

Edremit Belediyesinde kayıtlı bulunan at sahiplerine uyarıda bulunan yetkililer Edremit Belediye Başkanlığından yapılan sürekli anonslar ile at sahiplerinin doğaya saldıkları atlarına sahip çıkmaları konusunda sürekli uyarı anonsları yapılıyor. Enver DOLGUN

 



  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı